dimarts, 17 d’agost del 2010

Comença el procés de les primàries

Benvolguts/des solidaris/es,

Amb la publicació del Reglament per a les eleccions primàries per escollir les candidatures al Parlament deCatalunya 2010 s’inicia el procés electoral de primàries que, per sufragi universal de totes les persones adherides, ha de donar lloc a la formació de les candidatures de la formació política mitjançant la qual Solidaritat Catalana per la Independència es presentarà a les eleccions al Parlament de Catalunya.

Què has de fer si vols presentar la teva candidatura?

1) Per presentar candidatura caldrà ser adherit/da o simpatitzant a Solidaritat Catalana per la Independència abans del dia 16 d’agost. Serà considerada adherida tota persona que hagi satisfet la quota mínima anual o que hagi domiciliat el cobrament d’aquesta quota (sempre que no sigui retornat el rebut que se li carregarà properament). Les persones simpatitzants que hagin satisfet la quota mínima anual o la domiciliïn a través del formulari del web www.solidaritatcatalana.cat passaran automàticament a ser considerades adherides i es podran presentar com a candidats sempre que ho facin abans del 31 d’agost.

2) Les candidatures a les llistes al Parlament de Catalunya es podran presentar individualment o agrupades formant equips d’un mínim de dues persones, i d’un màxim de sis persones a Barcelona o de tres persones a Girona, Lleida i Tarragona, indicant l’ordre de prelació dels/les candidats/es.

Els adherits podran votar l’equip sencer o tatxar un o diversos dels noms que l’integren, i en aquets cas els adherits estaran votant una llista d’equip però podran triar si el seu vot a la llista computa per a tots els seus membres o només per a alguns excloent-ne els altres que hagi tatxat. En el cas que es tatxi algun/s noms, els vots obtinguts per l’equip s’atribuiran a les persones que l’integren, excepte als candidats tatxats en cada papereta als que no se’ls computarà el vot a favor emès a la resta de l’equip.

La llista d’equip, en el moment de presentar-se, tindrà la possibilitat de manifestar que en el cas que algun dels seus integrants sigui tatxat en la papereta, siguin tots els seus integrants els qui renunciïn al vot rebut i, per tant, a cap d’ells se’ls hi computarà el vot emès a favor de la candidatura.

3) Les candidatures a les llistes al Parlament es presentaran enviant un correu electrònic amb les dades que especifica el reglament a les adreces habilitades. Es podran presentar candidatures fins el dia 31 d’agost a les 20:00 hores.

Com es pot votar en les eleccions primàries?

1) S’establirà un col·legi electoral per circumscripció electoral, amb seu a la capital de circumscripció corresponent. Properament es donaran a conèixer les ubicacions dels mateixos.

2) Podran votar en les eleccions primàries totes les persones adherides a Solidaritat Catalana per la Independència, al corrent de pagament, i les persones simpatitzants o adherides que no estiguin al corrent de pagament que aportin la quota mínima com a màxim el mateix dia de l’elecció dels candidats, sempre que constin com a adherides o simpatitzants de Solidaritat Catalana per la Independència abans del dia 16 d’agost a les 24:00 hores.

3) Es podrà votar fins un màxim de 15 candidatures -individuals o d’equip-, a Barcelona i de 5 a Girona, Lleida i Tarragona.

En el Reglament adjunt trobareu més detallat el procediment per presentar les candidatures i com es portarà a terme tot el sistema de votacions.

Us convidem a participar d’aquest procés de democràcia de base i participativa, que ens permetrà organitzar el projecte independentista de baix a dalt, afavorint la cultura de l’esforç, del treball, i l’elecció dels millors, que només poden ser els elegits democràticament pels adherits. Aquest són els valors imprescindibles per esdevenir majoritaris i aconseguir la independència. El contrari – ratificar les llistes proposades per la direcció i no tenir en compte els adherits en res més que aplaudir el que els ve cuinat des de dalt - ens portaria a caure en els vicis i els errors dels partits polítics del caducat autonomisme: l’adulació, la cooptació, el nepotisme, la manca d’autoexigència, la corrupció, la mediocritat i l’allunyament de la ciutadania. Amb aquests vicis es pot gestionar una comunitat autònoma espanyola, però no construir un Estat per a Catalunya.

Moltes gràcies per vostre suport,

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada