dissabte, 28 d’agost del 2010

Convocatoria Assemblea SCI Eixample

L'Assemblea de Solidaritat Catalana per la Independència del Districte de l'Eixample  tindrà lloc a l'Hotel AB Viladomat (Carrer Viladomat, 197) el proper divendres dia 3 de setembre a les 18.30 hores.

Tots vosaltres heu rebut l'ordre del dia de l'Assemblea al vostre mail i us esperem per tal de que aquesta sigui el més participativa possible.

No hi falteu!!

dimecres, 25 d’agost del 2010

Nova trobada de Joves Solidaris per la Independència

Si teniu ganes de col·laborar amb el projecte de Solidaritat Catalana per la Independència, una bona manera de fer-ho és proposar i organitzar actes de campanya destinats al sector juvenil de la ciutadania! En el poc temps que tenim hem de ser capaços d'arribar a tots els àmbits, i és per això que, des dels Joves Solidaris per la Independència, us convidem a assistir a les trobades del grup de la ciutat de Barcelona, on ja hem començat a debatre quines han de ser les línies a seguir!

La propera trobada tindrà lloc el proper dimarts 31 d'agost, a les 19:30h, al Bar Snooker (C/Roger de Llúria 42 - entre Gran Via i Diputació). Quants més siguem més capacitat tindrem de ser a tot arreu i donar-nos a conèixer, així que no us talleu i apropeu-vos-hi, perquè tots sereu benvinguts!

Us hi esperem!

Gràcies pel vostre suport!

dimarts, 17 d’agost del 2010

Comença el procés de les primàries

Benvolguts/des solidaris/es,

Amb la publicació del Reglament per a les eleccions primàries per escollir les candidatures al Parlament deCatalunya 2010 s’inicia el procés electoral de primàries que, per sufragi universal de totes les persones adherides, ha de donar lloc a la formació de les candidatures de la formació política mitjançant la qual Solidaritat Catalana per la Independència es presentarà a les eleccions al Parlament de Catalunya.

Què has de fer si vols presentar la teva candidatura?

1) Per presentar candidatura caldrà ser adherit/da o simpatitzant a Solidaritat Catalana per la Independència abans del dia 16 d’agost. Serà considerada adherida tota persona que hagi satisfet la quota mínima anual o que hagi domiciliat el cobrament d’aquesta quota (sempre que no sigui retornat el rebut que se li carregarà properament). Les persones simpatitzants que hagin satisfet la quota mínima anual o la domiciliïn a través del formulari del web www.solidaritatcatalana.cat passaran automàticament a ser considerades adherides i es podran presentar com a candidats sempre que ho facin abans del 31 d’agost.

2) Les candidatures a les llistes al Parlament de Catalunya es podran presentar individualment o agrupades formant equips d’un mínim de dues persones, i d’un màxim de sis persones a Barcelona o de tres persones a Girona, Lleida i Tarragona, indicant l’ordre de prelació dels/les candidats/es.

Els adherits podran votar l’equip sencer o tatxar un o diversos dels noms que l’integren, i en aquets cas els adherits estaran votant una llista d’equip però podran triar si el seu vot a la llista computa per a tots els seus membres o només per a alguns excloent-ne els altres que hagi tatxat. En el cas que es tatxi algun/s noms, els vots obtinguts per l’equip s’atribuiran a les persones que l’integren, excepte als candidats tatxats en cada papereta als que no se’ls computarà el vot a favor emès a la resta de l’equip.

La llista d’equip, en el moment de presentar-se, tindrà la possibilitat de manifestar que en el cas que algun dels seus integrants sigui tatxat en la papereta, siguin tots els seus integrants els qui renunciïn al vot rebut i, per tant, a cap d’ells se’ls hi computarà el vot emès a favor de la candidatura.

3) Les candidatures a les llistes al Parlament es presentaran enviant un correu electrònic amb les dades que especifica el reglament a les adreces habilitades. Es podran presentar candidatures fins el dia 31 d’agost a les 20:00 hores.

Com es pot votar en les eleccions primàries?

1) S’establirà un col·legi electoral per circumscripció electoral, amb seu a la capital de circumscripció corresponent. Properament es donaran a conèixer les ubicacions dels mateixos.

2) Podran votar en les eleccions primàries totes les persones adherides a Solidaritat Catalana per la Independència, al corrent de pagament, i les persones simpatitzants o adherides que no estiguin al corrent de pagament que aportin la quota mínima com a màxim el mateix dia de l’elecció dels candidats, sempre que constin com a adherides o simpatitzants de Solidaritat Catalana per la Independència abans del dia 16 d’agost a les 24:00 hores.

3) Es podrà votar fins un màxim de 15 candidatures -individuals o d’equip-, a Barcelona i de 5 a Girona, Lleida i Tarragona.

En el Reglament adjunt trobareu més detallat el procediment per presentar les candidatures i com es portarà a terme tot el sistema de votacions.

Us convidem a participar d’aquest procés de democràcia de base i participativa, que ens permetrà organitzar el projecte independentista de baix a dalt, afavorint la cultura de l’esforç, del treball, i l’elecció dels millors, que només poden ser els elegits democràticament pels adherits. Aquest són els valors imprescindibles per esdevenir majoritaris i aconseguir la independència. El contrari – ratificar les llistes proposades per la direcció i no tenir en compte els adherits en res més que aplaudir el que els ve cuinat des de dalt - ens portaria a caure en els vicis i els errors dels partits polítics del caducat autonomisme: l’adulació, la cooptació, el nepotisme, la manca d’autoexigència, la corrupció, la mediocritat i l’allunyament de la ciutadania. Amb aquests vicis es pot gestionar una comunitat autònoma espanyola, però no construir un Estat per a Catalunya.

Moltes gràcies per vostre suport,

Laia Escarrà, nou membre de Solidaritat Catalana per la Independència

La consellera nacional de CDC, Laia Escarrà, va comunicar al seu partit que abandona el seu càrrec i se suma a Solidaritat Catalana. En la carta enviada a Felip Puig per demanar la baixa del partit, Escarrà es declara "independentista convençuda" i assegura que el seu partit "ja no és el pal de paller del catalanisme".

Veure el text de la carta de Laia Escarrà a Felip Puig (blog SC Sant Martí)
Veure noticia de l'Avui
Veure noticia de Vilaweb

dissabte, 14 d’agost del 2010

Segona trobada de joves de Solidaritat Catalana

Si ets jove ara pots conèixer altres joves que com tu donen suport a Solidaritat Catalana per la Independència a Barcelona assistint a la segona trobada de joves de la ciutat.

Aquesta tindrà lloc dimarts dia 17 a les 19:30 hores al bar Snooker de Barcelona, carrer Roger de Llúria 42, entre Diputació i Gran Via.

Allà podrem parlar de diferents qüestions, de com arribar als joves de la ciutat i preparar diferents actes.

T'hi esperem!

dijous, 12 d’agost del 2010

Presentació a Gràcia



Ahir, 10 d'agost del 2010 a les 20h es va celebrar l'acte de presentació de Soldiaritat Catalana a l'Orfeó Gracienc. L'acte va comptar amb les magistrals intervencions d'Alfons López Tena i Emili Valdero, davant de més de 260 assitents. Es constituiren els nuclis de suport dels districtes de Gràcia, Horta-Guinardó, i Nou Barris.


dimecres, 11 d’agost del 2010

Héctor López Bofill també és Solidari

El catedràtic de Dret Constitucional de la Universitat Pompeu Fabra (UPF), Héctor López Bofill, ha comunicat al seu partit, ERC, que es dóna de baixa del partit i que se suma a Solidaritat Catalana per la Independència.

Segons el mateix López Bofill, "considero que, en aquests moments, Solidaritat Catalana representa el millor instrument per assolir la sobirania de Catalunya i penso participar en les eleccions primàries d’aquesta formació per escollir els candidats a les properes eleccions al Parlament de Catalunya."

Des del districte de l'Eixample donem la benvinguda a Héctor López Bofill i encoratgem a tots els catalans i catalanes a seguir el seu camí i fer un pas endavant cap a la independència de Catalunya.


Entrevista al portal Vilaweb
Veure notícia de l'Avui

dilluns, 9 d’agost del 2010

Entrevista a Carles Móra, alcalde d'Arenys de Munt

El portal Vilaweb ens ofereix avui una entrevista amb l'alcalde d'Arenys de Munt i candidat de Reagrupament, Carles Móra. En l'entrevista, Móra parla de Solidaritat Catalana i d'una possible coalició independentista.

Cliqueu aquí per accedir a l'entrevista

Resum de l'Assemblea d'Adherits de SC Eixample

El passat dijous dia 5 d'agost es va constituir l'Assemblea d'Adherits de Solidaritat Catalana (SC) a l’Eixample, amb la presència de 44 assistents. En Roger San Millán, coordinador provisional de l’Eixample, va donar la benvinguda, va exposar els objectius de SC i va fer una breu valoració pel que fa a l’estat de les negociacions per intentar incorporar el màxim nombre de representants de l’independentisme per tal de concórrer amb una candidatura competitiva. S'anuncià la celebració d’una Assemblea nacional per escollir les llistes i votar el Manifest electoral —la data encara està per determinar— en la qual tots els adherits al corrent de pagament podran exercir el seu dret a vot.

En un torn obert de paraules, es va produir un interessant debat centrat sobretot en la ideologia de SC, les possibles aliances post-electorals, el vot dels diputats que surtin escollits i si hi haurà disciplina de vot o no —pel que fa a assumptes socials. Hi intervenen militants d’altres formacions polítiques (CUP’s, Reagrupament, ERC, ...) que afirmen participar a títol personal a l’Assemblea i manifesten el seu suport a SC i a la necessitat d’unificar l’independentisme sota una candidatura unitària.

Una candidatura que estableixi l'objectiu de la celebració d'un referèndum per la independència a l’agenda política del Parlament de Catalunya, i que faci un pas en favor de la regeneració democràtica del país. L'esperit essencial és el de buscar la unió, emparats per l'objectiu que tots tenim en comú, i deixar de banda les diferències estrictament ideològiques. El moment per a que els matisos ideològics entrin en joc serà un cop aconseguit l'objectiu que representa la raó de ser de Solidaritat Catalana, l'estat propi.

Es van constituir tres àrees de treball, cada una amb el seu reponsable:

- COMUNICACIÓ: Mireia Arpa i Sergi Massó. Posaran en marxa llistes de correu per a la comunicació interna —per àrees i general—, gestionaran els comptes en xarxes socials com el Facebook i exposen els dubtes respecte com procedir.
- LOGÍSTICA: Sònia Urpí. Han debatut possibles actes (paradetes, meetings, passejades, ...) a celebrar i han valorat les necessitats per poder-los dur a terme.
- ECONÒMICA: Roger San Millán. S’informa que es comunicarà el resultat de cada acte realitzat.

Finalment, es va escollir els representants de l'Assemblea:
- PORTAVEU: Joan Fonollosa
- COORDINADOR GENERAL: Roger San Millán

Amb aquestes bases, s’anima a tots els simpatitzants i adherits a participar activament i treballar de valent per tal d'aconseguir la màxima representació de l'independentisme a les properes eleccions.

diumenge, 8 d’agost del 2010

Entrevista a Laporta, Bertran i López Tena al diari Avui

L'edició digital del diari Avui publica una entrevista als impulsors de Solidaritat Catalana Joan Laporta, Uriel Bertran i Alfons López Tena.

Cliqueu aquí per a accedir a l'entrevista.

divendres, 6 d’agost del 2010

Acte a Gràcia i Trobada Joves X Solidaritat

Dimecres 11 d'agost està previst fer l'acte de presentació al Districte de Gràcia. La seu d'aquest acte és a l'Orfeo Gracienc, al Carrer d'Astúries 83 (al costat de la Plaça de la Virreina). Està previst que comenci a les 20.00 i que compti amb la presència d'Alfons López Tena i Emili Valdero.

També us volem recordar que demà es farà la primera trobada de Joves X Solidaritat. La trobada serà a Santaló amb Travessera de Gràcia a les 20.00 i està oberta a tothom. Us podeu inscriure clicant aquí.

Animeu-vos i assistiu-hi!!!

Acte de presentació

Ahir al vespre es va fer l'acte de presentació de la Comissió del Districte de l'Eixample de Solidaritat Catalana per la Independència a l'Hotel AB Viladomat. L'acte, al qual van assistir una cinquantena de persones, va servir per engegar motors, posar fil a l'agulla i repartir tasques en aquest nou i il·lusionant projecte transversal cap a la independència del nostre país.

Properament anirem penjant fotografies i vídeos de l'acte d'ahir mentre us animem a consultar tant aquest blog de nova creació com la web de Solidaritat Catalana.

Visca Catalunya Lliure!